Adele Ter Linden z 

Merrie/Filly 19-5-2013

in opleiding bij Stephan Verschure

Action Breaker 

ISJ 1.60 m

Heart Breaker 

ISJ 1.60 m 

Nimmerdor 
Bacarole
Jarme v 't Steentje  Lys de Darmen
Freja
Clintdia Ter Linden z 

Clinton 

ISJ 1.60 m

Corrado I 
Urte I
Fine Diamant Ter Linden 

Diamant de Semilly

ISJ 1.60 m

Babette Ter Linden 

 

Adele Ter Linden

 

 

 

Adele Ter Linden:  BWP mareline 13 Quinette UT Van de Heffinck

Vader van Adele: Action Breaker 

 

Action Breaker behoort tot de best presterende dekhengsten in de internationale springsport. In 2010 stuurde Sergio Alvarez Moya de BWP-hengst op verbluffend eenvoudige wijze foutloos naar de derde plaats in de Grote Prijs van Aken. Daarmee doet Action-Breaker niet onder voor zijn beroemde vader Heartbreaker die in 1999 onder Peter Geerink als vierde eindigde in deze prestigieuze Grote Prijs.

Ook in de fokkerij blinkt Heartbreaker uit als topvererver van springpaarden door o.a. de prestaties van zijn kinderen Toulon (Hubert Bourdy), Skybreaker (Mikael Forsten), Topinambour (Penelope Leprévost) en Romanov II (Philip Spivey). Daarnaast heeft Heartbreaker ook grote invloed in verder terugliggende generaties als moedersvader van topspringpaarden als Cornet Obolensky (Clinton) van Marco Kutscher en Via Volo (Clinton) van Beezie Madden.

Ook van moederszijde heeft Action Breaker excellente prestatiegenen meegekregen. Zijn moeder Jarme van ’t Steentje leverde naast Heartbreaker ook de zeven jaar oudere KWPN-hengst Quasimodo van de Molendreef waarmee David Jobertie furore maakte in de internationale springsport.

Jarme van ’t Steentje stamt af van de Franse hengst Lys de Darmen, één van de meest invloedrijke merriemakers sinds het begin van de BWP-fokkerij, met producten als Oberon (Rodrigo Pessoa), Prima Donna (Grégoire Oberson), Medusa (Jeroen Dubbeldam), Qualité (Robert Whitaker), Nicos Landelijke Rijhoeve (Ian Millar) enzovoort.
In de derde generatie vinden we de hengst Porche de Bornival, een product van de succescombinatie Lugano van la Roche-Flügel van la Roche, die zelf internationaal sprong. De moederlijn bevat vervolgens het bloed van de Franse hengst Urao Brun (Mexico), de Groningse hengst Baljuw (Camper) en de Gelderse hengst Graaf van Wittenstein I (Graaf van Wittenstein).
Action Breaker is een moderne, langgelijnde hengst met een imponerend lichaam. Hij heeft een geweldige galop, soepel, sterk en met veel balans. Hij vertoont een perfecte techniek, kwaliteit en de best denkbare schoudervrijheid. Bovendien gaat hij in het parcours altijd tot het uiterste. Zijn kinderen geeft hij formaat mee, bascule, een fastatsische techniek en daarbij zijn ze ook nog gemakkelijk te rijden.
In 2010 acteerde hij op ’s werelds zwaarste concoursen zoals Aken, Dublin, Hickstead, Montecarlo, Genève, La Coruna en de WEG van Kentucky waar hij zich op zijn best liet zien.
Kortom, Action Breaker is een hengst uit duizenden! 

Bron: Keros voortplantingscentrum in het West-Vlaamse Passendale.

grootvader Adele Ter Linden:

 

Clinton was zelf een fenomeen in de internationale springsport onder Dirk Demeersman en in de fokkerij is hij misschien wel van nog grotere klasse. De Corrado I-zoon nam deel aan de Olympische Spelen in Athene 2004, won de Grote Prijs van Lummen en werd tweede in zowel de Grote Prijs als de Nations
Cup van CHIO Aken.

Clintons kwaliteiten zijn te herleiden naar zijn ijzersterke pedigree, met als vader de stempelhengst Corrado I en als grootvader Masetto, die het bloed van Moltke en Cottage Son in zich verenigd heeft. Overgrootvader is de waardevolle Landgraf I, wiens invloed nog altijd merkbaar is. Daarnaast sprong Clintons grootmoeder Ohra onder de naam ‘Olympia’ succesvol op internationaal niveau onder Karsten Huck en Dirk Schröder en won in haar carrière meer dan 50.000 Duitse Mark.

In de fokkerij is Clinton ongeëvenaard als vader van meer dan 50 goedgekeurde hengsten, waaronder de KWPN-gekeurde Eldorado van de Zeshoek TN, Zacharov TN en Whitaker. Maar de meest in het oog springende is natuurlijk de nu al legendarische topvererver Cornet Obolensky, die onder Marco Kutscher op het hoogste niveau sprong en derde staat op de WBFSH-ranking voor springpaardenleveranciers.

Bron: Team Nijhof